top of page
IMG_9885.jpg

Om oss

Rorbuene eies og driftes av Solveig og Kåre Thommessen.

Vi er opptatt av naturen og gleden av å være ute i godt selskap, enten med familie eller gode venner.
Bakgrunnen for at vi kjøpte rorbuene er at vi ønsker å gi alle muligheten til å kunne bo i autentiske rorbuer med fantastisk utsikt rett utenfor døren. Hos oss har du tilgang på havaktiviteter, kyststier og fjelltopper uten å måtte sette deg i bilen.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til oss!

Bilde om oss.jpg

Bærekraft

Vesterålen Rorbuer AS har stor respekt for naturen, og vi beundrer den med stor kraft. Det er i naturen vi henter energi, lader batteriene, opplever gode samtaler, oppnår fellesskap, og får magiske stunder. Vi ønsker å etterlate naturen på en så god måte som mulig, slik at de som kommer etter oss også kan få benytte seg av alt den har å tilby. Vi bestreber å gjenbruke gamle materialer og interiør fremfor å kjøpe nytt. Vi legger opp til at du kan være hos oss på bilfri ferie, der du har alle aktiviteter på sommerstid rett utenfor døra til rorbuene. Minimum 5% av vårt overskudd hvert år går til å støtte sosiale/miljø/fysisk aktive-tiltak. 

Vi er en papirløs bedrift som handler lokalt når det er mulig, i tillegg til at vi har god fokus på matsvinn. 

Vesterålen Rorbuer er utvalgt som en av 20 norske bedrifter til å drive et prosjekt innenfor regenerativt og bærekraftig reisemål. Vi ønsker å reise og oppleve i dag, men dette skal ikke gå utover fremtidige generasjoners muligheter til å reise og oppleve det samme. Innenfor dette prosjektet har vi fått tildelt midler fra EU, og god rådgiving gjennom First mile prosjektet og deres norske partner Mimir. Vesterålen Rorbuer skal bistå med å samle kunnskap og erfaring om bruk og atferddesign i reiselivet, og metodene vi tester ut skal i etterkant overføres til 1000 reiselivsbedrifter i EU ( https://mimir.no/FirstMile/firstmileproject ).

 

Her er noen av våre planer for 2024: 

 

- Etablere nye varmekilder som styres med  app. Vi skal innføre en fast varme på 17 grader på rorbuene når gjesten ankommer, så varmer de selv opp rorbuene til ønsket temperatur. Det er mulig å ankomme rorbua med 22 grader også, men det må forhåndsbestilles ved booking. På den måten slipper vi å bruke unødvendig energi og varme opp rorbuene til tider da gjestene ikke er til stede. 

- Etablere utsalg av varer fra Damperiet. Det er ofte man har glemt å handle melk/juice/kaffe/brød/pålegg eller annet. Da må man kaste seg i bilen og kjøre på butikken. Ved at vi selger disse varene på Damperiet vil vi spare naturen for mange ekstra bilturer. *

- Vi etablerer en destinasjon av aktiviteter med badstue, Stand up paddle, RIB/Ørnesafari, badeområder og andre fasiliteter som gjør at våre gjester ønsker å bli en dag ekstra, og på den måten sparer vi miljøet for ekstra reiseaktivitet. Hos oss kan du bo, spise, gå i fjellet, gå kyststier, drive vannaktiviteter, fiske og nyte aktiviteter på Damperiet bryggekafe. 

- Vi etablerer en ordning der du får låne gratis SUP for hver dag du lar bilen stå uten bruk. Ankommer du med kollektivt får du også låne gratis SUP. *

 

*Gjelder de dager Damperiet Bryggekafe holder åpent. 

First mile_logo_slogan_EU_01_2x.png
bottom of page